MY217 | Op Nederlandse bodem

Geplaatst op 23 aug 2017 - 16:21

"Het wachten op Schiphol duurde langer dan de afgelopen 3 weken," zei een moeder van één van de deelnemers. Maar, de groep is nu dan eindelijk geland op Schiphol en herenigd met familie en vrienden!

Gekleed in mooi gekleurde rokken en met beschilderde wangen arriveerde de groep een uur later in de aankomsthal. Tranen van geluk stroomden bij het weerzien van familie en vrienden. Iedereen is veilig terug uit Myanmar! 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.