NE122 | Waterpas

Geplaatst op 3 aug 2022 - 18:05

De muren van de school in Nepal moeten waterpas zijn volgens de bouwvakkers. Daar kunnen we goed mee leven want de waterpas is voor ons een geliefd voorwerp.

De vlog vertelt al een deel van onze eerste bouwdag, maar er gebeurde natuurlijk veel meer. Teveel om op te noemen. Maar een paar hoogtepunten willen we jullie niet onthouden. Zo hebben we in een strak tempo de muren een flink eind verhoogd, met Noorse stenen. Lekker licht en toch van zo'n prettig formaat dat de bouw goed opschiet. Verder hebben we de waterpas goed ingewijd. Niet één keer, niet twee keer, maar wel drie keer. Samuelle, Rosalie en Loïs wilden van harte de waterpas bijvullen, tot grote hilariteit van de hele groep. Het leverde veel plezier op. Het was echter niet genoeg om de nieuwe eigenaar van Murka te worden. Hidde was de gelukkige omdat hij een wasmachine vol water opendeed en omdat hij zijn blokje kwijt was (de blokjescheck had hij zelf opgezet). Sunda mag een dagje bij Niels logeren omdat hij de bouw uitstekend geleid had. Verder worden we heerlijk verwend met goed eten, een indrukwekkende stad en prachtige natuur (bergen in de wolken en zo nu en dan een stortbui). We hebben het dus gewoon goed. Don't worry, we 're happy. Groetjes van ons allemaal

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.