NE123 | Zondagsrust?

Geplaatst op 15 okt 2023 - 18:21

Zondagsrust best vermoeiend

Zondag morgen lekker uitslapen. Een heerlijke lange nacht. Was wel nodig na een nachtje doorhalen in het vliegtuig. Het verwennen hield nog niet op. Ontbijt met brood en een omelet. Tijdens het wachten op de bus zijn foto's van het uitzicht gemaakt. Naast ons verblijf is een rijschool met trek helling. We hebben elektriciteit en kunnen kiezen uit verschillende kabels. De tomatenverkoper kwam al vroeg langs, het meisje was de omroeper en de jongen duwde de kar. Om tien uur stond de bus klaar. Op naar de Christian Community School (CCS). Het is de enige christelijke school in Nepal met Christian in hun naam. Daar gaan meisjes van de LHFN heen. Daar aangekomen werden we hartelijk welkom geheten door een trotse directrice. Ze vertelde hoe groot maar ook goed de school is. Ze hebben wel een wachtlijst, mede doordat ook Hindoes en mensen die nergens in geloven hun kinderen naar de school sturen vanwege de kwaliteit en hun normen en waarden. Na haar verhaal zouden we koffie krijgen maar het werd later thee met heel veel suiker. 

Vervolgens mochten we alle klaslokalen bezoeken en met de leerlingen en docenten praten. Het was erg gezellig en informatief. Op het plein waren kinderen aan het spelen. Ook waren er twee die aan het schaken waren. We werden enthousiast uitgezwaaid bij het weggaan. Op naar de bouw. Daar bleek dat de meisjes van de LHFN tijdelijk in het schoolgebouw wonen dat NE122 gebouwd heeft. Onze bouw is al redelijk ver gevorderd. Na de bouw werd het erg gezellig met de meiden van de school. Op een gegeven moment werd er gezongen wat over ging in dansen. Onder andere de vogeltjesdans.

Na de lunch met de bus naar de tempel van de vele goden. Een mooi gebouw met koperen dak. En lekker ruikend naar de wierook. Toen we naar de bus gingen, kregen we het voorstel om terug naar ons verblijf te lopen. Een prachtige wandeling door een wijk met dure huizen maar ook veel sociale huur woningen. Je kijkt je ogen uit. Vanmiddag een alternatieve kerkdienst georganiseerd door Jolanda en Fenny.

Vriendelijke groet uit het nog steeds gezellige Kathmandu

Nu na het diner zitten we na te praten in de eetzaal en gaan we langzaam weer richting het bed.

PS De Friezen zijn aardige mensen, maar het zou fijn zijn als ze de groetjes in het Nederlands doen want ik lees ze voor en mijn Fries is niet zo goed dat ik die kan lezen. Oant moarn

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.