NL0121 | Eindelijk compleet!

Geplaatst op 16 jul 2021 - 10:08

Vandaag was een volle dag met Gerjan als cultuurleider en en Laurens als bouwleider. Laurens had moeite om iedereen in het gareel te houden, nu zit iedereen onder de verf. Behalve Korné, hij was de hele dag bezig met corvee (tot groot plezier van Gemma).

De dag waarvan we wisten dat die zou komen is dan eindelijk hier, we zijn compleet!! Vandaag is namelijk Lycke ook eindelijk aangekomen in Den Haag. We weten dat de weg van Friesland naar Den Haag ver is, maar Lycke heeft er wel heel lang over gedaan (vijf dagen).

Het was een volle dag met veel op het programma. We begonnen met z’n allen op de bouw. Om 10.00 uur vertrok Gerjan met Bernard en Job naar de Gevangenpoort. Nu hoor ik jullie al denken, Gerjan? EN DIE BOUW DAN??!! Gerjan heeft vandaag met Laurens van rol gewisseld. Bij de Gevangenpoort heeft Gerjan genoeg inspiratie opgedaan aan marteltechnieken, dus op de bouw wordt nu extra hard gewerkt.

Gerjan had geluk, hij mocht ‘s middags weer opstap. Dit keer samen met Geert en Korné naar de voedselbank. Het was een erg indrukwekkend bezoek waarin duidelijk werd hoe belangrijk het werk van de voedselbank is. De vraag is hier zo groot en lang niet iedereen kan de hulp krijgen die ze nodig hebben. Dit heeft onze ogen geopend om nog meer naar elkaar om te zien.

Met Laurens op de bouw liepen de spanningen hoog op maar gelukkig was Jonathan daar als bliksemafleider. Tijdens het aansluiten van een lampje was de stroom er nog niet afgehaald waardoor de haren van Jonathan overeind kwamen te staan.

Gemma had vandaag dagleiding, dit houdt onder andere in dat haar GMG corvee heeft. Echter was haar GMG ver te zoeken maar gelukkig was daar Korné. Hier begon voor Gemma de dag van Corvee met Korné. Het bleef namelijk niet bij een keer. Het beviel Korné erg goed, dus na de eerste keer helpen opruimen volgde een tweede, een derde, een vierde en een vijfde keer vrijwillige hulp van Korné.

Het avondprogramma werd verzorgd door team Beetsterzwaag. Anne, Tess en Lycke (ja, die dus pas net is aangekomen) hadden een leuke spelavond georganiseerd waarin al gauw duidelijk werd wie de fanatiekelingen onder ons waren.

Gerjan had na een dag niet bouwen nog een overschot aan testosteron, dus moest er nog even armpje worden gedrukt. Korné was een sterke tegenstander, maar tegen de lange armen van Laurens is niemand opgewassen. Toen iedereen nog wat energie overhad na deze lange dag hebben we nog even onze leus geoefend. ÉÉN TEAM, ÉÉN TAAK!!

We werden ook nog verblijd met post. De groetjes van thuis waren te vinden in onze postvakjes. Korné kreeg erg veel zelfvertrouwen door het berichtje van zijn moeder en is nu niet langer cameraschuw (zie video). Alle lieve berichtjes doen ons goed en het is leuk om te lezen dat er zo veel mensen met ons meeleven!

Het discussiepunt van de dag:
Is water nat, of maakt water nat?

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.