NL0121 I Het einde in zicht!

Geplaatst op 18 jul 2021 - 16:07

Een goed begin van de dag en bikkelen op de bouw..., maar is het voldoende om het werk af te krijgen? 

Vandaag had Mirthe dagleiding, maar Benno had nog iets in te halen. Gelukkig leert hij snel en heeft hij samen met Johan pannenkoeken gebakken voor het ontbijt. De vrouwen werden vervolgens heerlijk gewekt met deze pannekoeken in onze tent. De dag begon hierdoor meteen goed. Het was de laatste dag op de bouw, dus dit extra beetje krachtvoer konden we goed gebruiken. 

Met z'n allen wilden we er alles aan doen om de bouw af te krijgen. Er moest nog het een en ander worden geverfd, de bar moest nog worden geplaatst, alles moest worden opgeruimd zodat de vloer gelegd kon worden en de muziekstudio moest worden geïsoleerd. Daarnaast hebben Tess, Geert en Laurens de tuin afgemaakt, waarbij ze verwend werden met twee grote stukken taart. Toen we van Gerjan eigenlijk moesten stoppen, wilden Jonathan, Job en Anne toch doorwerken om het laatste stukje van de vloer ook nog even te leggen. Dit lukte met behulp van Laurens die Gerjan buiten de deur hield. Uiteindelijk is het gelukt om alles op de bouw af te krijgen en zijn we super trots op wat we samen hebben neergezet!!

Na het eten, dat wederom weer heerlijk smaakte, hebben we de bouwdag afgesloten met een worshipavond in de kerk. Hier ontdekten we dat de mannen uit de groep ook losse heupjes hebben toen ze helemaal losgingen op de zelfgeschreven nummers van één van de mensen uit de kerk waarop de salsa werd gedanst. 

Terug op de camping hebben we met een groot deel van de groep weerwolven gespeeld. De regels zijn bij dit spel niet altijd helemaal duidelijk en Bernard was als spiekend meisje toch niet zo stiekem, waardoor de weerwolven dachten dat hij één van hen was. Na de nodige discussie is Bernard snel vermoord en hebben de weervolven toch gewonnen. Inmiddels was het al erg laat en zijn we allemaal snel naar bed gegaan. Het discussiepunt van Debora Goeree hield ons echter nog lang uit de slaap: friet of patat?!

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.