NL0221 | De zon moest even opladen...

Geplaatst op 17 jul 2021 - 14:24

Dus, om de zon én de natte kleding een beetje te helpen, gingen Kim en Hilde op zoek naar een droger. 

"Deze tent in nog natter dan de Waddenzee" zei Sophie toen ze besefte hoe Hilde, Kim maar ook Douwe wakker werden. Want in de nacht van woensdag op donderdag is aan ons kampement niet gespaard gebleven voor de regen. Terwijl Kim en Hilde op zoek gingen naar een droger, ging de rest weer keihard aan het werk!

We zijn begonnen met verven, en wat een effect heeft een lik witte verf zeg! Maar ook het schuren, plamuren en ontvetten van muren stond op het programma. We moesten behoorlijk doorwerken, want er stond een klus vrije middag op het programma. We kregen namelijk workshops op de campus. Er was keuze uit: een boswandeling met boswachter Ties en een aantal collega's, Houtbewerking met collega's, een workshop over ervaringsdeskundigheid en inclusief werkgeverschap. Allemaal super interessant, leerzaam en gezellig! Het is tof om te zien en te horen wat de mensen waarvoor wij de boswachters woning opknappen verder nog doen en wat hen bezighoudt.

Je merkt dat zij de groep super leuk vinden en ze helpen ons graag😉. 's Avonds kregen we een heerlijke BBQ van en met de begeleiders van de campus! We sloten de dag af met 'over de streep' waarbij heel veel openheid en respect voorop stond. Dit was voor iedereen super waardevol.

Inmiddels is het alweer vrijdag en zijn we 30 liter verf verder, we hebben de vaart er goed inzitten. Met de juiste mindset en een 'dikke poekoe' zoals Sem dat zegt kom je een heel eind. Ook vandaag stond er meer op het programma. Een middag in een groot klimbos. Het was een sportieve en gezellige middag. En deze sportiviteit werd beloond met pizza. 

Na een gezellige avond werd het tijd om te slapen want ook vandaag hebben we een volle planning! We hebben met ouderen gewandeld in de tuinen van paleis het Loo en hebben we net heerlijk gegeten in het park met een mooie zon! Nu gaan we weer snel naar het AZC.

Tot snel,

NL0221

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.