NL0321 | De tijd gaat al weer snel!

Geplaatst op 20 jul 2021 - 12:14

Bouwen, relaxen, zand en .... nieuwe dieren?

Weer een berichtje vanuit de Sleutelbloem, fiets em er maar in zouden we zeggen!
Na ons laatste berichtje van zaterdagdagmorgen zijn de bouwproject(en) al in volle gang. We hebben zaterdag al een goede start kunnen maken met het bouwen van de nieuwe dierenverblijven. Het neusberenverblijf en het verblijf voor de nieuwe dieren (nog een verassing voor ons), daar wordt hard aan gewerkt. Bij de Sleutelbloem gaat bouwen alles behalve standaard of recht toe recht aan. Erg leuk om onze creativieteit een vorm te geven. Dit is ook vooral zichtbaar het metselwerk. Het mag geen strak gemetselde muur worden van Addie.
Na een dag hard werken, hebben wij in de avond een leuk kennismakingsspel gedaan waarbij we iets van huis meegenomen hadden wat voor ons van betekenis is. Er kwamen al mooie, maar ook moeilijk herinneringen voorbij. De leiders waren onder de indruk van de openheid die we elkaar hebben gegeven. Een prachtige start van het project. Afgesloten met een leuk kampvuur en verschillende spelletjes, gingen we lekker onze tent in.

Zondag was een meer relaxte dag. in de ochtend was er een klein groepje die een wandeling ging maken over het Pieterpad. Waarbij onze Pieter op de foto is gegaan met het gevonden kabouterdorp. Zelfs de Geocatch is niet aan onze neus voorbij gegaan, waarbij Jan het jammer vond dat hij er niet bij was om deze ook af te vinken op zijn lijstje. Rond de klok van 11.00uur, zijn wij op de fiets vertrokken naar het strand. Waar we het werkzweet er even heerlijk konden afzwemmen. Het fietsen op de tandems was voor sommigen even wennen, maar bij Rianne en Suzan was het geen probleem vandaar dat ze zelf vanaf de fiets foto's konden maken. 

In de avond hadden we een kerkdienst met als verrassing, ook voor de mensen van de Sleutelbloem, een bezoek van zandkunstenaar Gert van de Vijver. Met de prachtige tekeningen van Gert, de zang van iedereen én de woorden van Pieter Versloot, hebben wij samen een prachtige dienst gehad.

Maandagochtend na een frisse nacht, zijn wij weer gestart met de nieuwe Bouwdag. De vele wisselende pojecten krijgen een steeds mooiere aanblik. En niet te vergeten ook het kinderwerk  gaat deze week van start. Met ongeveer 20 kinderen wordt er een leuke puzzel gedaan wat leidt tot een heuse schatkaart. Met deze kaart over het terrein ontdekken wat de schat is.... en dan mogen ondekken dat ze dat zelf zijn! Het spingkussen is een lekkere uitlaatklep, ook even voor Lotte. We zien uit naar de verdere bouwvorderingen en natuurlijk naar de nieuwe dieren!

Misschien dat ze vrijdag al wel komen.....

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.