NL0421 | mooie speeches en goed afscheid genomen...

Geplaatst op 27 jul 2021 - 08:29

De laatste 2 dagen nog kort samengevat. 
Alhoewel het einde echt in zicht is willen we graag nog delen hoe we de afgelopen dagen beleefd hebben. 

Zondagmorgen waren we te gast in de kerk van de Glind zelf. De 3 achterste rijen mochten wij pakken in de kerk. De dienst ging over wonderen en of wij nog wel eens wonderen zagen. Dit paste erg goed bij ons jaarthema: Mission Wonderlust, connect 🔄 serve. 

Na de dienst kregen we nog 2 potten jam mee en hebben we nog veel gekletst met de kerkgangers op het kerkplein. 
Na een fotoshoot van de groep,  en verschillende groepjes zijn we terug gegaan naar 'ons' huis. Daar wachtte koffie thee en koek op ons. 
In de middag hebben we rustig aan gedaan met een spelletje en wat vrije tijd. Aan het einde van de middag zijn we met z'n allen op de fiets gestapt om met elkaar eigen gemaakte pizza's te eten bij een vriend van onze coördinator Hans. 

Maandagochtend was het dan echt tijd voor de laatste bouwactiviteiten. Alles werd nog snel opgehangen, afgeschilderd, geverfd en aangeveegd om 's middags de de bouw op te leveren aan de Landouw, het zwembad en de Wijde Mantel. Ook ging er een groep van 5 meiden op pad om life skills te geven aan een groep van 15 jongeren. Ze hebben bijzondere gesprekken gehad en het uitstekend uitgevoerd.

In een grote stoet trokken we langs alle locaties om aan alle betrokkenen van ons project te laten zien wat we de afgelopen dagen hebben gebouwd voor de mensen in de Glind. De Kiosk werd opgeleverd aan Frank van de Landouw, de tillift bij het zwembad werd met succes getest en bij de Wijde Mantel demonstreerde de kinderen wat voor nieuwe spullen zij in de tuin hebben gekregen. Waarna gezamenlijk met een bbq het project definitief werd afgesloten.

Het is bijzonder hoe in een periode van 10 dagen een gemeenschap zich kan openstellen, waarin wij als groep mochten ontdekken wat er achter de voordeuren in de Glind speelt. Het bijzondere van de Glind is hoe een hele gemeenschap draait om het bieden van een thuis aan kinderen voor wie dat niet vanzelfsprekend is. 

Van alle locaties hebben we gespeecht en kregen we ook speeches en soms zelf gemaakte cadeautjes terug. Allen, zowel de betrokken bewoners als de groep had niet gedacht dat we zoveel samen zouden opbouwen, fysiek en op relatie gebied. 

Een groot compliment van de Wijde Mantel was dat we écht contact durfden en konden maken met de kinderen. En het aandurfde om diepere vragen te stellen. 

De barbecue veranderde na verzoek van de kinderen van de Wijde mantel in een kinderdisco onderleiding van het camping Animatie team Ruben Mark en Rients. 

In de avond in het schemer hebben we nog ons laatste avondprogramma gedaan.
Over terugblikken op project en vooruit kijken. Dit gaf prachtige gesprekken en maakte het nodige los.
We hebben het echt goed gehad en zouden zo nog bijtekenen. Kunnen we wellicht nog ergens anders samen een klus doen? 

We zitten nu aan het ontbijt, straks de laatste gmg en dan samen opruimen. 

Tot vanmiddag!

Groetjes,

De NL0421 groep

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.