NL0621 | Boekjes, bouwen en polonaise

Geplaatst op 1 aug 2021 - 00:43

Zaterdag, maar toch nog an die arbeit. Geldermalsen gaat ervoor, met aansluitend een polonaise in Tiel.

Na ontbijt en een wat verlengd GMG steken we nog even een keertje de handen uit de mouwen. Hier op de Rietpol is nog van alles te doen. We sauzen nog wat muurtjes, ruimen het (bloedhete) CV-hok op, sluiten een scherm aan, rijden nog een keer met een kar naar de stort en fixen allerlei kleinigheden. Daarna lunchen we vroeg, want vanmiddag gaan we iets anders bouwen: een feestje. 

We gaan naar een locatie van 's Heeren Loo in Tiel, waar we met de bewoners daar een spelmiddag hebben. Samen met Brenda, de recreatieheld daar, heeft een groepje Servants een spelprogramma voorbereid en dat blijkt een schot in de roos. We genieten van de ongeremdheid van de mensen die we in Tiel leren kennen, we winnen soms, maar verliezen misschien nog wel vaker en we merken hoe waardevol het is om gewoon aandacht te hebben. 

As we tegen vijven verzamelen in de centrale ruimte en een enorme berg hamburgers serveren, klinkt er gejuich. We hebben allemaal ingrediënten klaar staan om 'je eigen hamburger te bouwen'. De muziek gaat aan en Rachid, die ons al eerder een serenade gaf, zet de toon. Allemaal zingen we luidkeels mee en dansen de polonaise. Heerlijk om zo samen plezier te maken

Als we thuiskomen, is het tijd om afscheid te nemen van Jasmijn. Maandag start haar nieuwe baan, daarom gaat ze er iets eerder vandoor. We zwaaien haar met z'n allen uit en gaan dan snel verder met het schrijven van onze boekjes en met het klaarmaken van de kadootjes die we morgen tijdens de viering aan de bewoners van de wieken gaan geven: een ingelijste foto van onze groep. 

Na het avondeten kruipen we om het kampvuur om samen lekker te zingen. Dat houden we langer vol dan de buren misschien fijn vonden, al horen we geen commentaar. Nog één avondje, dan keert de rust weer op de Rietpol, mensen. Slaap lekker!

p.s.: als ik dit schrijf ligt de snoezelruimte vol met nagenoeg de hele groep...

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.