NL1021 | Blije mensen in Utrecht!

Geplaatst op 12 nov 2021 - 09:42

Coordinator Rients kwam met een update vanuit de Tussenvoorziening...

"Het is leuk om te noemen dat iedereen helemaal blij wordt van de netheid en rust op de Ghanadreef. Vooral het vooraanzicht met de bloemen en zonder het hekje doet wonderen. Inmiddels zijn de eerste zomer bloemen wel uitgebloeid. En wordt er met de inlopers al gediscussieerd wat voor bloemen er volgend jaar in moeten. Rene zou winterheide en viooltjes nog leuk vinden voor deze winter.  De twee grote bomen die bij de ingang staan geven veel bladeren en kastanjes. Maar niet getreurd. Omdat een cliënt van Housing First het voortuintje en de entree zo mooi vindt heeft hij nu als vaste taak om op donderdag de boel aan te vegen. En mooie activering van een cliënt dus. 

Jullie krijgen de groetjes van ons allemaal. Maar in het bijzonder van Rene, Flanchard en Lieke!"

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.