NL1221 | Dag dagverslag

Geplaatst op 9 aug 2021 - 13:51

Als je dit verslag gaat lezen ben je maar zo niet uitgelezen. Dit kan je verhalen bij World Servants

Dag dagverslag,

Deze morgen werden we gewekt met het lied deurdonderen. Dit vonden we geen donder aan. Toen moest Judith nog uit haar nest komen, want het alarm moest eraf. Toen de slaapzaal leeg was gingen we ontbijten, want dat was broodnodig. Na het eten keken we een filmpje over racisme. Het kwam er op neer dat we niet zwart-wit moeten denken. Eva gaat er vanavond meer over vertellen. Klokslag tien uur zouden we verzamelen. En gingen we met de fiets naar de kerk, daar kwamen we afgetrapt aan. We hadden twee liedjes gezongen met gitaar en trommel, maar die trommel was geen klap aan. Er werden kaarsjes aan gestoken voor de gebedspunten. Dat gaf wel een warm gevoel. Na het beleg en de melkpakken gepakt te hebben gingen we eten.

Na de lunch hadden we de middag programma van ambtenaar Vincent. En wisten dus al dat we genoeg koffie zouden krijgen en om drie uur klaar zijn. Hij hat eerst wat stellingen, Vincent was er stellig van overtuigd dat wij dat leuk zouden vinden. Onze groep ging in kleine groepjes uiteen om diepgaande gesprekken te voeren. Naar meer dan een half uur gepraat te hebben kwamen we weer in één goep bijéén en sloten voor drie uur af. Nu hebben we vrije tijd en gaan velen boekjes schrijven, maar die namen geen blad voor hun mond. Toen gingen we BBQ'en, maar hier konden we geen grap voor bedenken. We kwamen namelijk geen steak verder. Na de BBQ hadden we een ijsje en dat was cool.

Nu begon de avond over racisme, onder andere ging het over zwarte piet, slavernij verleden en over een baan krijgen, dat werkt niet mee waneer je getint bent. Om Gerdien een beetje op te fleuren gaven we haar een bloemetje. Toen was de avond bijna voorbij met nog een haags bakkie pleur erbij. Rond een uur of elf gingen de mensen naar bed want dat MOEi ervan. Nu ronden we het verslag af want anders raken jullie van- slag. 

dag dag dagverslag

groeten uut Dwingel

Pieter en Gerrit

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.