NL1221 | Wraps en Tiewraps

Geplaatst op 1 aug 2021 - 23:50

Van kerk tot strand en nog veel meer trammelant!

Het is zondag en vandaag konden we lekker uitslapen tot maar liefst 8 uur! Na een goed ontbijt was het tijd voor de eerste teambuilidingsactiviteit, de slaapzaal moest namelijk weer leeg omdat er vandaag drie kerkdiensten gepland stonden. Hierna was het spelletjes spelen tijdens het wachten want om 10 uur stond een Ghanese kerkdienst op de planning. Maar zoals een echte Afrikaanse kerkdienst betaamt, werd 10 uur half elf, en half elf werd elf uur. Bij de dienst kregen we toch nog het gevoel dat we ons in Afrika bevonden in plaats van in het koude kikkerlandje. De dames waren gekleed in mooie kleurrijke jurken en er werd veel gezongen en gedanst. Ook wij hebben onze bijdrage geleverd en het was voor een Nederlandse groep nog best swingend. Na de dienst nog een heerlijk bakje koffie of thee en daarna was het al weer tijd voor de lunch. Tijdens de lunch is de uitsprakenmuur aangevuld met een uitspraak van pastor Charles: "We all have the same Father but a different mother". Hiermee wilde hij de verbondenheid benadrukken. We zijn allemaal broeders en zusters!

Na de lunch was het dan tijd voor de goede-middag-gesprekjes in plaats van de gebruikelijke GMG. Dit werd door veel groepjes gedaan in het Zuiderpark, genietend van de warme zonnestralen. Dat was na een dag met veel regen toch wel heel fijn. De rest van de middag hebben we veel spelletjes gedaan. Al vroeg werd er door Eva, Elise, Naëma, Wilma en Amarins begonnen met het avondeten. Dat was nog een beste klus om voor 22 man te koken op twee net niet helemaal goeie pitjes. Maar het is ze gelukt en de wraps smaakten heerlijk. Misschien kwam dat wel doordat Henry wel één keer door de pan heeft geroerd. 

Toen we onze buikjes vol hadden was het tijd om de slaapzaal weer op te bouwen. Dit gaat elke keer weer soepeler want oefening baart kunst. Dus volgend weekend is het doel om het binnen vijf minuten opgebouwd te hebben. Toen onze bedjes weer klaar lagen zijn we op de fiets gestapt richting Kijkduin. Het eerste wat we daar geleerd hebben is wat de kinderbewaarplaats inhoudt... Wytske gaf de volgende uitleg: "Als je een dagje naar het strand wilt gaan zonder kinderen kun je ze daar afleveren. Er staan kluisjes waar de kinderen in gaan. Wel dient er een borg betaald te worden zodat de kinderen ook weer opgehaald worden😉"

Op het strand speelden we beachvolleybal, flessenvoetbal en Kubb. Het ging er soms zeer fanatiek aan toe. Zelfs zo fanatiek dat de medisch leider (aka Judith) bijna zelf voor haar eigen patiënten zorgde. Aan het eind van de sportieve avond hebben we genoten van de prachtige zonsondergang en zijn we weer op de fiets gestapt. 

Na al het zand uit onze haren te hebben gespoeld, kruipen wij nu lekker ons bedje in, want morgen staat de eerste echte klusdag op de planning. We moeten goed uitgerust zijn en drie dingen niet vergeten mee te nemen: ducttape, touw en tiewraps. Daarmee kun je alles fixen volgens onze bouwleider (aka Henry)! Hoe dat gaat helpen met tuinieren zullen we morgen zien!

Groetjes! 

Medemogelijk gemaakt door Wianne en Esther

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.