NL122 | En toen was het stil in De Glind

Geplaatst op 5 aug 2022 - 17:15

Eigenlijk hadden we nog veel langer kunnen blijven...

Nadat de villa bijna weer aan kant was, was het tijd om afscheid te nemen voordat de ouders kwamen. Bijzonder hoe je in korte tijd zo'n hechte groep kunt worden. Als het aan de deelnemers en de hoeveelheid klussen in De Glind had gelegen, hadden ze nog veel langer kunnen blijven. Gelukkig staat de uitnodiging om een keer terug te komen open. Voordeel van een Nederland project is dat je je ouders kunt laten zien waar je nou al die weken bent geweest. Om de beurt werden de auto's ingeladen met behulp van een laatste rijtje. Met ieder een eigen afscheidskreet was het tijd om weer op huis aan te gaan. Het zal wel stil zijn in De Glind.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.