NL122 | Opstarten na ...

Geplaatst op 4 aug 2022 - 01:31

Opstarten na onvergetelijke onderonsjes en nu ons opmaken voor onze overdracht
Een week vol nieuwe verhalen. Hierbij een korte update om u en jullie zo in de laatste week nog een beetje op de hoogte te brengen.

En toen was het alweer woensdag. Aan de ene kant voelt het alsof we hier al veel langer samen zitten; er is hier veel te beleven, er zijn mooie gesprekken gevoerd en herinneringen gemaakt die nooit vergeten zullen worden. Aan de andere kant vliegt de tijd voorbij en moeten we elke dag weer nadenken welke dag het is vandaag. Dus, woensdag vandaag.

De afgelopen dagen is er hard gewerkt op de bouw, bij veel onderdelen wordt nu resultaat zichtbaar. Van lampjes in de gang, voelborden en een trapje tot een tafel die niet meer terug herkend wordt. Tijdens het bouwen ontbreekt het niet aan humor, meezingmuziek en leuke spontane momenten met de bewoners. Maandagavond werd er tijdens een jongerenavond alvast spontaan hard getraind voor het voetbaltoernooi. Helaas mocht dit niet baten en is ons team tijdens het voetbaltoernooi de volgende dag alsnog afgemat. Maar, de sportiviteitsprijs is wel in de wacht gesleept. Wellicht verzacht dit de spierpijn nog wat die volop voelbaar is. Ook het meelopen bij de Wijde Mantel maakte indruk, veel enthousiaste gezichten kwamen terug met vele inspirerende verhalen. 

Op de vraag wat het project tot nu toe heeft gebracht, zijn er al prachtige antwoorden voorbij gekomen. Dat belooft wat voor de bonte- en mooie momentenavond die voor morgen op de planning staat. Wij gaan volop genieten van onze laatste dagen hier en proberen nog even te vergeten dat het project alweer richting het einde gaat. Wellicht komt er morgen nog wat beeldmateriaal hier online voorbij en anders tot vrijdag! 

P.s. Voor de ophalers vrijdag: zouden jullie er om 15.00 uur kunnen zijn? Tot dan! (Postweg 51, de Glind) 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.