NL123 "Afscheid nemen bestaat niet"

Geplaatst op 4 aug 2023 - 16:23

Na twee indrukwekkende weken zit het project in Geldermalsen er bijna op. 

De lunch van vandaag was tegelijk de afsluiting van het project. Deelnemers moesten nog flink hun best doen om al het nog beschikbare eten op te krijgen. Daarna werden de complimenten boekjes uitgereikt die thuis gelezen mochten worden! Gisteravond had de groep al een 'afscheidsavond' gehad met diverse emotionele momenten. 'Bijzonder hoe we in zo'n korte tijd een hechte groep zijn geworden' was een vaak gehoorde opmerking. Ook waren er veel mooie momenten en activiteiten geweest met de cliënten en de medewerkers van de verschillende locaties van 's Heeren Loo. Toch nog wel even afscheid van elkaar nemen en dan naar huis.     

  

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.