NL123 | Spierpijn in Geldermalsen

Geplaatst op 3 aug 2023 - 10:54

Woensdag had de groep een intensieve dag bij Thedinghsweert waardoor een ieder vandaag toch wel een beetje spierpijn heeft. Het is tijd voor de laatste update van dit project want morgen gaan we helaas al weer terug naar huis. 

Dinsdagmiddag kreeg de groep een rondleiding bij een appel- en perenteler. Er ging een wereld voor ons open. Wat een proces gaat er aan vooraf voor wij ons fruit bij de groenteboer of in de supermarkt kunnen kopen. 

We waren precies om 17:30 uur terug. De mensen die het eten brachten, stonden al voor de deur. Na de maaltijd liepen we snel naar de Wieken voor een karaokeavond. Het was genieten voor iedereen. Luid zongen we, samen met de bewoners, diverse Nederlandse hits mee. Van Andre Hazes tot Jan Smit - alles kwam voorbij. Wat een feest was het. 

Woensdag gingen we naar Thedinghsweert in Tiel. Nadat we warm ontvangen werden met koffie en appelflappen, konden de handen uit de mouwen. 2 trampolines werden verder uitgegraven en een schaduwdoek werd opgehangen. Het was een pittig klusje maar we werden ondertussen goed verzorgd door de clienten met een heerlijke lunch en later ook nog een diner. Moe maar voldaan kwamen we terug op de Rietpol. 

Vandaag maken we de laatste klussen op de Rietpol af. We schilderen, hangen een schaduwdoek op en plaatsen wat versieringen. Tussendoor kijken we nog bij het huifbedrijden bij de Wieken. Morgenochtend sluiten we deze indrukwekkende projectweken af. We hebben genoten en allemaal veel geleerd.

Wij genieten nog even van onze laatste dagen hier en tot morgen allemaal! 


 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.