NL1521 | Negatief einde. Yesss!

Geplaatst op 16 aug 2021 - 20:54

Beelden van de Beltschutsloter Veen move

Het project is voorbij. Na een afscheid met een lach en een traan en vele lieve woorden zijn we vertrokken naar de camping. Op zaterdag toch redelijk op tijd eruit. Lise en Mirte hadden een interview voor de radio. De rest maakte een tocht met de huifkar. Halverwege hebben we het interview rechtstreeks beluisterd op de radio. We ontdekten dat Lise een zeer professionele radiostem heeft. Beide hadden een goed verhaal. Na de lunch gingen we kanoën; wat een plezier! Het was wel wankelen in de kano en er werd ook hevig gespetterd naar elkaar. Er was er een die stapte te vroeg uit; we moesten nog 500 meter maar, geen probleem, kano leeggegoten en op naar de finish. Zondagochtend waren we welkom in de Mariakerk voor de ochtenddienst. Ook daar mochten we vertellen over ons mooie werk in Vollenhove. Eind van de middag tenten droog ingepakt om vervolgens de nacht droog door te brengen in de grote tent. Maandagochtend voor de laatste keer samen ontbijten met als afsluiting een sneltest. Allemaal een streepje. Goed voor het thuisfront maar ook fijn voor ons. Zo konden we naar WS gebruik afscheid nemen met een dikke knuffel.

Dag mooi Vollenhove, dag lieve mensen die voor ons gekookt hebben, bedankt kerken van Vollenhove voor jullie warme welkom, dag bewoners uit onze straat. Onze straat, want de bewoners zorgden er al snel voor dat we ons thuis voelden. Dag Present, Wetland, stichting Jij, de Kop en alle mensen die dit project mogelijk hebben gemaakt.

WS PROJECT, dat was het echt. Alleen zonder lange vliegreis. Dezelfde impact, dezelfde interactie, dezelfde verwondering, hetzelfde dienen, hetzelfde gevoel. En hetzelfde effect: al onze deelnemers gaan volgend jaar weer. Goed voor hen maar ook goed voor WS. 

Dank aan alle mensen die dit mogelijk hebben gemaakt, die hebben meegewerkt en hebben gesponsord. Dank aan Jezus die ons het goede voorbeeld gaf om te dienen. Maar bovenal God die het project zegende.

Groeten uit het altijd gezellige en dit keer weer natte Vollenhove. Tot volgend jaar.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.