NL1521 | Vollenhove toen en nu

Geplaatst op 9 aug 2021 - 20:04

Van aanvallen door de Friezen tot schone tuin door World Servants.

Zondag ochtend vroeg de wekker want om 09.30 uur kerk en we moesten op de fiets. We waren en voelde ons welkom bij de GKV Vollenhove. Na een fijne dienst mochten we vertellen over World Servants en wat we in Vollenhove gingen doen. Er volgden na ons verhaal een aantal vragen en de laatste vraag was wat kunnen wij voor jullie doen. Het antwoord jullie zijn deze welkom om een dag mee te helpen. Na een heerlijke bak koffie  fietsten we weer terug naar onze tenten. Na de likunch fietsten we weer terug naar Vollenhove voor een historische toer door Vollenhove.Waar Gerrit onze gids spannende verhalen vertelde over de aanvallen van de Frieze en de bijzondere Schoklanders die als economische vluchtelingen in grote getalen naar Vollenhove kwamen. Bij het heerlijke avond eten werd er een kerstverhaal over de vierde wijze verteld. Maandag mochten we eindelijk aan de bak. Op de fiets naar onze straat. Waar iemand van Present  het werk opende. We mochten beginnen met de tuinen van Bert en Jan. Door het groeizame weer was alles behoorlijk begroeid. En gingen we met schoffel en scheppen aan de gang na heel wat gespit, geschoffeld, geograaf en geplukt waren de tuinen weer toonbaar. Ook ontbrak het bekende World Servants-lijntje niet. En de bewoners blij. We zijn met een gezellige club en met veel gelach wordt er toch hard gewerkt. Over het weer hebben we niets te klagen. We hebben geen last van de regen. Want tot nu toe regent als we in de buurt zijn van onze tent of zoals vandaag bij het  werk konden we even schuilen in de aanwezige partytent. Morgen is een spannende dag en niet alleen omdat we een bingo moeten organiseren. Mocht u nog geen groetjes gedaan hebben dan kan dat via www.worldservants.nl/groeten

Wederom groeten uit het altijd gezellige en  warme maar vochtige Vollenhove.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.