NL1621 | Dit zaakje stinkt

Geplaatst op 13 aug 2021 - 23:33

Maak je huis schoon, neem geen katten.

~ Fleur

Goedemorgen, goedemorgen, goedemorgen zonneschijn. We lagen lekker in bed, maar Fleur en Kelly wekten ons voor de tweede keer niet fijn. 
Bier hier, bier daar, na het legen van vele bierflesjes door Inge en Job was deze ploeg nog steeds niet klaar. 
Naast de vele mooie gesprekken in de voedselbank werden ze overladen door pluspakketten. Deze moesten wederom werden gesorteerd door de groep en ze gingen als raketten. 
Iedere dag wordt de groep voorzien van eten door de voedselbank dankzij Bart. Hierdoor was Job erg verward. 
Lydia, Inge, Eva en Noa gingen ons voorzien van een lekkere maaltijd, terwijl de andere deelnemers overal aan het werk waren. Wat een strijd. 
Om 08.45 stond iedereen klaar om weer op pad te gaan. Marit A, Jeroen, Paula en Jonge Jan hadden vandaag twee klussen op de planning staan. Zij hielpen een oudere vrouw in de tuin met het wieden van onkruid. Voordat ze het wist waren de paden weer bewandelbaar en was alles er uit. 
Na hun lunch gingen deze strijders naar een boot waarin uitgeprocedeerde asielzoekers wonen met de poffertjeskar. Ze bakten er flink op los en het liep als een geoliede machine, het werd een heuse bar. 
Op de 'Werf' was iedereen hard aan het werk. Deze ploeg was vijf man sterk; Jenell, Harma, Opa Jan, Femke, Marit W en Mike. Het hele terrein werd afgestruind zodat alles klaar ligt voor de bouw. Naast alles zagen voor de spanten is alles opgeruimd. 
De groep van Fleur; Bettina, Carolien en Marinda waren op pad om een huis op te ruimen waarin een man en vele katten wonen. Het huis was hierna zo opgeruimd, daar had niemand van durven dromen. De meiden stonden in een huis die een goede schoonmaakbeurt kon gebruiken. Dat was bij terugkomst van de meiden wel te ruiken. Al duurde deze heftige klus een hele dag, ze kwamen toch terug met een lach. 
De groep van Kelly; Lieke, Jasmijn en Lori werd na een half uur fietsen warm ontvangen. Ook zij waren hier om mensen te helpen zonder belangen. Het opruimen van dit huis was een hele klus, zo ging Kelly met haar knie in een plasje zitten van groengeel pus. Een jong gezin met een meisje van drie maanden oud leefden in dit huis, maar gingen verhuizen. Hier was het niet meer pluis. Wij gunnen ze, net als de andere mensen die wij vandaag hebben geholpen, een nieuw leven. Daarom hebben we echt alles gegeven. 
Na het geweldige diner van de groep van Job, werden de 'Heldenhoed' en de 'Nietnetrozet' uitgereikt. 
De 'Heldenhoed' ging naar Jeroen, hij schijnt veel met zijn sociale skills te kunnen doen. De 'Nietnetrozet' is voor Job, want zijn planning was niet helemaal top. Hij dacht dat hij de deelnemers wat kon leren door hem steeds te peren. Maar door het ontvangen van de meeste stemmen voor de rozet, hopen wij dit probleem om te kunnen keren. 
 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.