NL1721 | Bericht van de kippen

Geplaatst op 22 jul 2021 - 00:15

Een speciaal nagekomen nieuwsbericht uit Bloemendaal

Even een kippenupdate: terwijl jullie weer thuis zijn, scharrelen we lekker rond. We eten en poepen erg veel. Volgens onze huisgenoten worden we elke dag groter en dikker. We missen jullie overigens wel, nu moeten we al dat kakelen zelf doen. En wat er vanmorgen gebeurde was echt vreselijk, 1 van onze huisgenoten ging het gras maaien met zo’n motormaaier en een herrie dat dat ding maakte. We hebben 3 uur boven op elkaar gezeten met onze oren dicht. De volgende keer pakt hij maar een nagelschaar. Elke avond komen er een paar mensen voor ons hok zitten, kippen meditatie noemen ze dat. Dan geven wij natuurlijk even een showtje weg en fladderen we in het rond.
Nou, wij gaan weer verder scharrelen, we hopen dat jullie uitgerust zijn en dat we jullie snel nog eens zien als we zijn uitgegroeid tot echte leg kippen 🐓 of hanen 🐔, dat laten we nog even in het midden. Lieve groet? K3

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.