NL1721 | Feestdag

Geplaatst op 14 jul 2021 - 23:54

Er waren er twee jarig hoera, hoera!

Vanmorgen was het leuk wakker worden voor de jarige Jochem. Jianle speelde 'Happy Birthday' op zijn mondharmonica met een koortje meiden achter hem aan. Bij het ontbijt waren er cadeautjes en werd hij voor de tweede keer toegezongen. 

De bouwdag bestond voor een heel aantal mensen uit slopen. In de kapel waar we slapen stonden een heleboel stoelen die uit elkaar gehaald moesten worden. Nadat alle schroeven en boutjes eruit waren, brachten we de onderdelen met de trekker naar de tuin om daar de boel verder uit elkaar te timmeren. Bij de werkplaats bleken een aantal sterke deelnemers rond te lopen waarmee we deze klus opgeknapt hebben. Een groot hoogtepunt voor veel meiden waren toch wel de vele ritjes met de trekker, zelfs inparkeren lukt al aardig. Verder krijgt het kippenhok al mooi vorm, begint het logo voor op het woonhuis ergens op te lijken en verdwijnt er ook steeds meer onkruid uit de tuin. Als Elske de volgende keer niet op de bietjes gaat zitten blijft er misschien ook nog wat te oogsten over. Niet alleen Jochem is jarig maar hij mocht zijn verjaardag delen met een jarige bewoonster. Tijdens de pauze werd er getrakteerd en opnieuw gezongen.

Onze lunch bestond vandaag uit twee gangen. Eerst een coronatest en daarna gewoon een boterham. Na een kwartiertje verschenen gelukkig 18 negatieve testen, nog meer reden voor een feestje. 

De jarige bewoonster houdt van bbq'en dus als tussendoortje op de middag ging de BBQ aan. Voor de tiende keer (we zijn de tel kwijt) zijn ze toegezongen en zelfs de bovenbuurman deed mee met zijn gitaar. Na een lekkere burger zijn er nog wat klussen afgerond en was het tijd om het feestpak aan te doen. Er stond namelijk een leuke avond op de planning.

Julian, Arjan en Timo organiseerden vanmiddag een activiteit in de werkplaats. Het is leuk om tijdens deze activiteiten de deelnemers beter te leren kennen en te ontdekken wat zij leuk vinden om te doen. Na afloop hebben deze toppers een hele berg pannekoeken gebakken, een echt feestmaal.

Een verjaardag kan niet voorbijgaan zonder een goed feestje. En wat is dat goed gelukt. In de tuin van het woonhuis hebben we namelijk een silent disco gehouden. Van K3 tot Mega Mindy en van de Ketchup song tot oh oh Den Haag, alles kwam voorbij. Schor en moe van het dansen kruipen we ons bedje in.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.