NL1721 | Filmploeg op de stoep

Geplaatst op 16 jul 2021 - 10:14

Al ons harde werken moest natuurlijk wel even vastgelegd worden. Daarom kwam vandaag de World Servants roadtrip langs.

Waar waren we ook alweer gebleven. Oohja, de silent disco. Jullie snappen natuurlijk wel dat we na al dat dansen als een blok in slaap zijn gevallen. De volgende morgen zaten er dan ook wel een aantal brakke koppies aan het ontbijt. 

We zitten verder wel aardig in een ritme. Opstaan, klaarmaken, ontbijten, GMG en de bouw op. Zelfs Julian geeft aan dat hij went aan het vroege opstaan. De kozijnen bij Pelletier worden geschilderd, het logo is geverfd en alle stoelen zijn uit elkaar gesloopt. Er komen steeds meer vinkjes achter de klussen op onze klussenlijst. Tijdens de ochtend pauze kregen we hoog bezoek: Willem-Jan en Rienk kwamen aan met de World Servants Roadtrip auto. Zij leggen onze avonturen 24 uur lang vast. Voor jullie leuk om te zien wat we hier nou doen en voor ons achteraf een mooie herinnering. Waar de een komt ging de ander. Het was helaas ook tijd om afscheid te nemen van Baard, de bijnaam die Matthijs heeft gekregen van één van de bewoners hier. 

's Middags stond het strandfeest op de planning. Een middag waar veel deelenemers naar uitgekeken hadden. We aten eerst een broodje zand, of zat er nou toch kaas of kipfilet op? Lekker uitgewaaid zijn we zeker. We hebben flessenvoetbal gedaan, schelpen gezocht, zandkastelen gebouwd en aan het einde hebben we zelfs een echte schatkist gevonden met daarin kanjer koeken voor de kanjers die mee deden. Ineens kwam ook op het strand de World Servants roadtrip auto opduiken. De grote autofan in ons midden mocht zelfs een stukje meerijden. Een zeer geslaagde middag dus!

De toppers die achterbleven op de bouw pakten het meest vieze klusje op, het verplaatsen van de composthoop. Verder werd er een heg gesnoeid en een hangmatstandaard gemaakt wat al langere tijd een droom was van de bewoners van Pelletier.

Als avondeten hebben we lekker pizza gegeten en daarna zijn er heel veel liedjes gezongen met de gitaar. Deze gezelligheid hebben we verplaatst naar de tuin waar we een kampvuur hebben gemaakt. Onder het genot van een marshmallow sloten we de dag af. Morgen is alweer onze laatste bouwdag...

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.