NL1721 | Het eerste project is onderweg

Geplaatst op 9 jul 2021 - 23:28

Eindelijk is het zo ver! NL1721 is gesetteld in Bloemendaal.

Het leidersteam van NL1721 is, samen met twee verstekelingen, om vijf uur aangekomen in het zonnige Bloemendaal. Samen hebben we de viering van de Arkgemeenschap meegemaakt en kennisgemaakt met een aantal mensen met wie we de komende week gaan optrekken. Daarna hebben we de gemeenschappelijke ruimte en de slaapzaal ingericht, zodat de deelnemers morgen in een gespreid bedje terecht komen. Timo geeft een rondleiding. 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.