NL1821 | Eindfeest! :)

Geplaatst op 20 aug 2021 - 19:05

De bouw is afgerond en we hebben afscheid van de cliënten en begeleiders genomen...

Na gisteravond nog een mooie toerusting gehad te hebben ging de gezelligheid nog even door. Toen de laatste mensen om 3 uur eindelijk naar bed waren gegaan, werd het tijd voor Marleen om te beginnen met pannenkoeken bakken. Iets waar wij als groep helemaal niks vanaf wisten. Om 4 uur werden we door veelste harde muziek wakker gemaakt om vervolgens in de polonaise uit bed te dansen! De meesten werden hier nog niet heel enthousiast van, dus gaan we vannacht voor een poging 2! Na allemaal een pannenkoek naar binnen gewerkt te hebben zijn we weer gaan slapen, om vervolgens om 7 uur weer wakker gezongen te worden. De laatste bouwdag kon gaan beginnen!

Er begon vanochtend een groepje met pannenkoeken bakken voor de bewoners! De rest van de groep ging de laatste dingen op de bouw afmaken! Het zwembad is helemaal gesloopt en het tuinhuisje is ook af. Ook zijn de laatste dingetjes geverfd! Ondertussen waren Willem-Jan en Tom van World Servants ook aangekomen voor de Roadtrip. Zij doen vandaag en morgen gezellig met ons mee om een leuke video te maken! Na het middageten en een lekkere donut zijn we begonnen met de voorbereidingen voor het eindfeest! We hadden verschillende onderdelen: karaoke, Just Dance, schminken, spelletjes en knutselen. De cliënten vonden het erg leuk en wij ook!! Al waren we na de tijd wel echt moe en hadden de meesten wel even een powernap nodig. Vanavond zullen we nog iets leuks gaan doen, waarvan we nog niet mogen weten wat, haha. Dus we laten ons verrassen en zullen er vanavond nog een hele gezellige laatste avond van gaan maken! We hebben zin om jullie weer te zien, al zouden we hier ook nog wel even willen blijven! Nou tot morgen dan maar! Joejoee! Oh en de groetjes terug van ons! 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.