NL1821 | Weekend!

Geplaatst op 15 aug 2021 - 19:45

Door de bomen slingeren, een mol in de groep en genieten van muziek! Het was een top weekend!

Zaterdagochtend werden we weer lekker vroeg om 7 uur wakker gemaakt. Na de GMG en een goed ontbijt stapten we op de fiets om te gaan klimmen! Hier werd het al snel een beetje chaos, want er waren een paar elektrische fietsen die tijdens het fietsen uitvielen. Hierdoor waren er een paar mensen die met een lege fiets naar het klimbos moesten fietsen, wat wel een uur fietsen was! Ook waren er een paar kleinere groepjes gevormd tijdens het fietsen, waardoor de ene groep een andere route fietste dan de andere groep. Maar eenmaal weer compleet bij het klimbos kon de pret echt gaan beginnen! We kregen een tuigje aan en uitleg over het klimmen. Nadat iedereen de oefenroute had gedaan, gingen we omhoog. Het was erg leuk! Toen we klaar waren met klimmen, merkten we dat we een beetje achterliepen met de tijd, dus zijn we snel naar huis gefietst. Daar hebben we lekker gegeten en daarna zijn we begonnen met het spelen van wie is de mol! Het eerste spel was bij het huisje en voor de volgende twee spellen zijn we Nunspeet in gegaan! Tijdens deze spellen moesten we opdrachten doen, waarbij er een iemand was die ervoor probeerde te zorgen dat de opdracht niet zou slagen. Wij als deelnemers moesten er dan achterkomen wie de mol/saboteur was. Er werden al veel bondjes gesloten en er werd druk gediscussieerd wie de mol zou kunnen zijn. Na het avondeten hebben we nog een laatste spel gedaan. Daarna hebben we nog gezellig van de avond genoten en werd het alweer tijd om te slapen!

De volgende ochtend was het alweer veel te snel 8 uur en moesten we weer uit bed! Dit keer geen GMG, maar een kerkdienst, georganiseerd door Altina en Marleen. We hebben lekker gezongen en goeie gesprekken gehad. De zon scheen heerlijk, waar we erg van genoten. Na het middageten gingen we op de fiets naar Philadelphia, want we hadden een leuke sing-in met de bewoners gepland. Marleen had een leuk bandje geregeld, dat de liedjes zou gaan begeleiden. Het bandje had leuke christelijke kinderliedjes voorbereid. Altina heeft nog een verhaaltje voorgelezen. Het was ontzettend leuk om te zien hoe de cliënten aan het genieten waren. Ze zongen, dansten en klapten lekker mee. Eén van de cliënten ging zelfs voor bij de band dansen. We hebben een erg gezellige tijd gehad. Aan het eind van de sing-in kwamen er af en toe cliënten naar ons toe met een leuk verhaal. Zo ook Lieske. Een paar van de deelnemers hebben haar het woord 'morguhh' geleerd. Dit vond ze zo leuk, dat ze nu de hele tijd het woord 'morguhh' loopt te roepen. Nadat alles weer opgeruimd was, zijn we naar huis gegaan. Eenmaal thuis hadden we wat vrije tijd. Mensen hebben gezwommen, gewandeld of gewoon lekker uitgerust.

Vanavond staat nog op de planning om wilde zwijnen te gaan spotten. We zijn erg benieuwd of we ze tegen gaan komen! Voor nu eerst slaap lekker en tot de volgende keer!

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.