NL1921 | Eind goed, al goed

Geplaatst op 12 aug 2021 - 22:53

De stacaravan zelf is vandaag ook helemaal afgemaakt en afgewerkt met prachtige zonnebloemen. Met behulp van een grote dosis creativiteit, een hoop geduld en een perfectionistische toon, kon de stacaravan tot een hoger niveau worden getild.

Vanochtend vroeg bij het eerste ochtendgloren (of misschien toch ietsjes later) zaten alle deelnemers weer trouw aan het ontbijt met hun slaaphoofden. Omdat we zó vroeg zouden beginnen, waren Jaap en Gea zo lief geweest om ons te voorzien van een heerlijk uitgebreid ontbijt met kaiserbroodjes en gekookte eieren. Nadat we weer verzadigd en lichtelijk verkwikt waren was het weer tijd voor wat bezinning de in GoedeMorgen Groepjes. Na ook geestelijk weer gevuld te zijn, kon het harde werken van deze dag beginnen.

Voor in de tuin is iedereen druk bezig geweest met het opruimen van de rommel die daar nog lag. Teus kon naar hartelust weer bezig met grasmaaien en had de helpende handen van het COA onder zijn veilige vleugels genomen. Hij had inmiddels zo veel ervaring met de grasmaaier, dat hij besloot de upgrade naar de zitmaaier te maken. De vlonder die voor het huis was gerealiseerd is ondertussen afgewerkt en ook de puntjes op de i zijn gezet bij het boomzitje. Het eindresultaat heeft mij omver geblazen, maar daar zullen jullie tot morgen nog maar even op wachten.

Ook de vlonder bij de stacaravan kon eindelijk goed onder handen worden genomen. Er is hard doorgewerkt om de vlonder helemaal af te maken. Er moest uiteindelijk nog extra hout worden bijgehaald, maar het resultaat mag er zijn. De stacaravan zelf is vandaag ook helemaal afgemaakt en afgewerkt met prachtige zonnebloemen. Met behulp van een grote dosis creativiteit, een hoop geduld en een perfectionistische toon, kon de stacaravan tot een hoger niveau worden getild. Een resultaat waar we trots op mogen zijn.

Naast al de werkzaamheden van vandaag was er gelukkig ook tijd voor wat vertier. Het zwembad was gisteren schoongemaakt en vandaag weer helemaal gevuld. We konden lekker genieten van een frisse duik, die eigenlijk best wel heel erg koud was. Om toch weer die energie terug te krijgen, werd er gretig gebruik gemaakt van de lekkere gezonde versnaperingen die weer op tafel werden gezet. Dit leidde tot veel hilariteit in het bad, met als gevolg het fenomeen “drijvende druiven”. Vandaag was ook Gerben van World Servants langs geweest om eens een kijkje te nemen bij ons project. Hij heeft de tijd genomen om met de deelnemers te spreken over het project en de ervaringen die erbij komen.

Voor het avondeten hadden Gea en Jaap een aantal van de vrijwilligers, de jongeren van het COA en Fennanda en Roel van Stichting Present uitgenodigd om met ons mee te genieten van een heerlijke barbeque. Tijdens de barbeque werd het mooie bord wat Jaap en Gea voor het 8ste werk hadden besteld onthuld. We hebben er momentje van gemaakt, waarbij de oudste en de jongste van de groep het mochten onthullen. Het is een prachtig bord geworden, waar ze heel erg trots op mogen zijn. Gea mocht vanavond ook al haar dank uitspreken voor het vele werk wat onze groep heeft gedaan voor het 8ste werk. Ze had voor ieder van ons nog een mooi bedankje in de vorm van zonnebloemzaadjes met een potje en een mooie gedichtenbundel. We krijgen deze morgenochtend voordat we weer teruggaan. Na zo’n succesvolle dag mogen we nog even nagenieten van de heerlijke barbeque voordat morgen het grote opruimen begint en we weer huiswaarts gaan.

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.