NL2221 | Ook het laatste project gestart!

Geplaatst op 19 aug 2021 - 13:24

In het noorden is de vakantie bijna voorbij, hoog tijd dat ook de laatste groep aan haar project begint en wel in het mooie Den Helder.

Vanaf 10.00 uur druppelden de deelnemers langzaam binnen. Het leidersteam was al een dagje eerder aanwezig om het bedrijfspand, waar de groep verblijft, gezellig aan te kleden. Nadat ook de laatste deelnemers arriveerden (zij hadden een Afrikaans kwartiertje gehanteerd) kon het project echt beginnen.

Hoofdleider Karin opent met gebed en introduceert het acrobatische kennismakingsspel: ga op alfabetische volgorde staan zonder de vloer te raken. Gegarandeerde hilariteit! De groep is nu aan het lunchen en straks vertelt Herman van stichting Present meer over het werk van Present in Den Helder. Daarna gaat de groep Den Helder onveilig maken op fiets.

De sfeer zit er in ieder geval al goed in. Het belooft een mooi project te worden.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.