NL 0221 | De start van onze filmcarrière

Geplaatst op 15 jul 2021 - 10:02

Douwe en Femke geïnterviewd door Omroep Gelderland voor de uitzending van vandaag (15/7) om 17:00 uur.     

Onze tweede werkdag brak aan, vol energie en enthousiasme gingen we van start! De energie kwam voornamelijk na onze dagelijkse bak koffie. 

Na een paar uur stukadoren, schuren, verven, plamuren en behang eraf plukken kwam al snel de filmploeg van Omroep Gelderland langs. Ja dat horen jullie goed Omroep Gelderland, op donderdagmiddag om 17:00 uur zijn we daar te zien met een kort stukje over ons project. Hier zullen jullie onze filmsterren Douwe en Femke langs zien komen met een uitgebreid interview.

Na de drukke werkdag kregen werden de groetjes voorgelezen, leuk om wat van jullie te horen! 

Toen we was het alweer woensdag en zijn we alweer op de helft van het project. Deze dag begon met een strak blauwe hemellucht en mooie zonnestralen. Na de drukke ochtend op de bouw gingen we naar het AZC om daar kinderwerk te gaan doen. Tot verwondering van iedereen kwam het AZC tot leven en maakte we samen met de kinderen mooie rugtasjes. Ondertussen werd van iedereen de nagels gelakt en ook de mannen konden hier niet onderuit. Van de kleine dames kreeg je geen keuze. 

Terug op de camping sloeg het weer per direct om en heeft onze bagage het niet allemaal gehaald tot de volgende ochtend. Vooral Hilde en Douwe hebben veel last gehad van de flinke buien. Zo hebben we als groep al de kleren moet uitwringen werd hier en daar wat kleding uitgeleend. Ondanks het weer starten we deze donderdag vol goede moed!

Vanmiddag hopen we nog een heuse vlog te maken van ons werk in de boswachters woning zodat jullie thuis een goed beeld krijgen. Ook gaan we workshops volgen die de medewerkers hebben voorbereid voor ons.

Tot snel en we hopen zaterdag weer wat te schrijven.

Veel Liefs NL0221

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.