Onderzoek Jongeren, kerk en toekomst

Geplaatst op 8 dec 2021 - 12:46

World Servants deed samen met andere organisaties onderzoek naar het toekomstbeeld van jongeren. Uit het onderzoek blijkt dat 80% van de kerkelijke jongeren zich grote zorgen maakt om klimaatverandering. In het afgelopen jaar is die zorg alleen maar gegroeid. 

Opvallend is ook dat maar één op de zes jongeren zich geïnspireerd voelt door hun eigen kerk om iets te doen aan klimaatverandering. Wil je weten wat er nog meer in het rapport staat? Stuur ons een bericht, dan ontvang je het rapport. We zijn benieuwd wat de conclusies voor jou betekenen! Bekijk hier de infographic op groter formaat.

Het Jongerenonderzoek is uitgevoerd onder jongeren tussen de 15 en 25 jaar die minstens één keer per maand naar de kerk gaan, in opdracht van MissieNederland, Tearfund Netherlands, Micha Nederland, A Rocha, World Servants, EO Beam, HGJB, Protestantse Kerk in Nederland en Groene Kerken.  

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.