PA122 | Niet wat verwacht maar toch leuk en lekker

Geplaatst op 7 aug 2022 - 19:12

Het is warm en gezellig in Panama. Check snel de weekendupdate uit Cerro Cabra.

Het weekend begon al vroeg. Vrijdag stopte we om 13.00 uur omdat we waren uitgenodigd voor een bbq  bij de Howard Academy  in Panamacity. Het hoofd van de school had ons uitgenodigd. We wisten niet wat we moesten verwachten. Na de wandeling  naar beneden en een bus rit in een krappe bus kwamen we op een "look a like" van een Amerikaanse campus. We stopten naast een buiten keuken waar de bbq al in volle gang was. Bij de meeste deelnemers liep het water in de mond bij het zien van de broodjes hamburger, friet en koude cola.
De directeur hete ons welkom, vertelde dat wij hier waren om de fundraising te promoten voor het meubilair van de school in Cerro Cabra. Daarna werden wij verrast met het feit dat we gezamenlijk met de studenten gingen sporten. Dus stonden sommige van onze mannen en vrouwen op het voetbal veld zonder noppen maar met stalen neuzen op het veld. Ook werd er gebasketbald. Er werd behoorlijk gescoord, maar volgens de studenten op een vreemde manier. Dat klopte wel want het was Inge die op korfbal zat.

Na het heerlijke eten en drinken, het sporten en een gewone toilet begonnen we goed gemutst aan de weg terug. Onder aan de berg nog gezellig kletsen maar hoe hoger we kwamen hoe stiller het werd. Sommigen kunnen in een ruk door lopen naar boven terwijl de meeste toch wel zo nu en dan moeten rusten. Hoewel het aantal rusten afneemt.
Zaterdag weer naar beneden om een jungle tocht te maken. Het bleek een park met jungle planten. Sommige kwamen wel bekend voor want die zijn in kleinere vorm kamerplanten  in Nederland. Geen jungle maar wel veel dieren gespot in het wild. Mieren, apen een familie neusberen en een capibarra. Uiteraard was het niet vlak en toen we nat van het zweet op 1830 meter waren hadden we een schitterend uitzicht. Dus een foto shoot met vriendengroep, gmg groep en leiders team. Na de lunch naar het strand. Ook dat was niet wat verwacht. Maar iedereen heeft genoten van het heerlijke water. Voor dat je bij de zee was, was je al door van de regen. Het water was heerlijk alleen de bodem was klei. Dus glibberen. Het voordeel je kon een klei gevecht houden. Hier en daar hoorde je een gilletje van de dames als ze een vis voelden( of dachten dat ze er een voelde) Via het restaurant van de tante van Alex konden we op het strand. Voor de wachtende kwam er wat gefrituurde inktvisjes. Na de zee konden sommige  deelnemers douchen, tot het water op was. Dus de rest best wel jaloers. Maar  voor we in Cerro Cabra waren was iedereen weer nat van het zweet en roken we allemaal weer het zelfde.
Maar wat een begin van het weekend.

Vriendelijke groeten uit het altijd gezellige en warme Cerro Cabra

PS, ook in een douche gemaakt van landbouwplastic kun je zingen

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.