PA122 | Zie ginds komt de stoomboot

Geplaatst op 5 aug 2022 - 20:10

Huh, een Sinterklaaslied midden in de zomer? Lees gauw verder waarom de groep dit lied als felicitatie heeft gezongen!

Na het weekend beginnen we uiteraard met materiaal ophalen. Maar voor we goed en wel bezig zijn, komt de grote pick up van de burgemeester die we kunnen volladen met zakken zand. Stenen is nog te doen in een lijntje maar zakken zand niet. Als er nu materiaal komt, trommelen we vier personen op die hotsend en knotsend naar beneden gaan mee in de pick-up, de pick-up volladen en weer terugkomen. Zo houden we de mannen met de pick-up te vriend en dat scheelt ons uren tijd en energie.

Wat nog wel met de hand omhoog gaat, is het gebouw; laag na laag wordt het hoger. De ramen zijn bijna af. En drie mensen zijn met de balustrade begonnen. De ijzervlechters zijn klaar; we kunnen bijna aan de ringbalk beginnen. We zijn bezig met de elfde laag. Je hoort ook steeds meer vaktaal.  Iedereen weet nu wat een voegspijker, bikhamer, vlechttang en  combinatietang is. Ook is al iemand in  de weer geweest  om de waterpas bij te  vullen.🤭 Deze ochtend was er een moment dat iedereen een gelukzalige blik in de ogen had. Gideon trakteerde op stroopwafels. Het ontbijt was vanmorgen echt Nederlands. Vier bruine boterhammen en roerei en iedereen had zijn bord leeg. Pindakaas is er genoeg want Coen had twee emmers pindakaas meegenomen.

Deze week werd de dochter van een van onze keukenmensen 15; dat is hier een bijzondere mijlpaal. Dus werd gevraagd of wij een lied voor haar wilden zingen de dag voor haar verjaardag. Omdat we daar plotseling 's avonds mee werden
geconfronteerd en het niet "lang zal ze leven" mocht zijn, werd het "zie ginds komt de stoomboot" onder het motto: 'Iedereen kent het en ze verstaan het toch niet'. Ze hadden eigenlijk gewild dat we 's nachts om 00.00 uur nog lang zal ze leven zouden zingen. Maar dat kostte te veel van onze nachtrust; dat hebben we 's morgens om 06.30 uur gedaan bij haar voor de deur. Als dank kregen we 's avonds  browniecake. 

Zo, jullie zijn weer een beetje bij. Met de groep gaat het nog steeds goed. Erg gezellig en steeds hechter en vertrouwder met elkaar. Donderdag met complimentendag zijn alle tuinbroeken volgeschreven met complimenten.

Vriendelijke groeten uit het altijd gezellige en warme Cerro Cabra

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.