Partnermeeting 2024 is gestart

Geplaatst op 18 apr 2024 - 16:10

Partnermeeting DAG 1 | Vandaag zijn we dan officieel van start met de partnermeeting 2024!  

De coördinatoren begonnen de ochtend met een bijzonder bezoek aan de school De Schatgraver in Zwolle. De coördinatoren hebben een rondleiding gekregen van de schooldirecteur. Ook hebben zij ervaren en gehoord hoe het Nederlandse schoolsysteem werkt. Bovendien heeft deze school zich voor twee projecten ingezet. De school heeft namelijk in 2022 twee spaaracties gehouden! Één voor  Malawi en één voor Zambia.  

Een bezoek aan het World Servants kantoor in Wolvega kan natuurlijk niet ontbreken. Hier hebben we genoten van een heerlijke lunch met de coördinatoren en collega’s. Daarna volgde er een opening om de week af te trappen! Er is een teruggeblikt gedaan naar het schoolbezoek. Ook staat de opening in het teken van elkaar leren kennen en de coördinatoren een beter inzicht te geven wat het World Servants kantoor doet. Eind in de middag zijn we gezamenlijk in een bus weer naar Jacobsgat gereden.  

In de avond namen de projectcoördinatoren een kijkje op het Summercamp. Er wordt namelijk al van alles opgebouwd en klaargezet voor de deelnemers, die deze zaterdag zullen arriveren voor het VBW. Het VBW is dus dit jaar extra speciaal, omdat het met de partnermeeting overlapt. Hierdoor hebben de deelnemers en leiders de kans om hun projectlandcoördinator dit weekend al te ontmoeten!  

We zijn enorm enthousiast dat de partnermeeting is begonnen en kijken uit naar wat de week gaat brengen! 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.