Projectcoördinatoren in Nederland

Geplaatst op 17 apr 2024 - 20:10

Partnermeeting 2024 | Coördinatoren landen op Nederlandse bodem voor de partnermeeting!

Gisteren zijn de eerste projectcoördinatoren geland op Nederlandse bodem. De projectcoördinatoren Surendra uit Bangladesh en Thura uit Myanmar.

Na een lange reis, zijn er ook vandaag coördinatoren aangekomen in Nederland! Wij hebben de projectlandcoördinatoren verwelkomt op Schiphol; Carlos en Erika uit Bolivia, Daniel uit Brazilië, Marina uit Ecuador, Télesphore uit Rwanda, Umaru uit Sierra Leoanne, Mussa uit Malawi en Michael en Moffat uit Zambia. Vanaf Schiphol is iedereen naar het Jacobsgat terrein gebracht. Hier zullen de coördinatoren de eerste week verblijven.   

Wij zijn blij dat iedereen veilig is aangekomen en kijken uit na de komende dagen!  

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.