Projectcoördinatoren nemen tijdelijk afscheid van deelnemers

Geplaatst op 21 apr 2024 - 14:38

Partnermeeting DAG 4 | Voor nu zeggen de projectcoördinatoren gedag tegen de deelnemers! Het VBW zit er helaas weer op. Gelukkig zien de projectcoördinatoren en de deelnemers elkaar snel weer, maar dan in hun projectland!

We begonnen de dag weer met een GMG. Dit keer ging het over het jaarthema; ‘Dare to change the story’. Daarna volgde er een bijzondere viering met alle deelnemers! Er is volop meegezongen en gedanst. Michael heeft de overdenking gedaan. Zo vertelde hij ons dat alleen elkaar lief hebben niet genoeg is, maar dat je de ander mag gaan dienen!  

De ouderbijeenkomst was dit jaar extra speciaal, omdat de coördinatoren hier aanwezig waren om zelf wat vragen te beantwoorden! Samen met de deelnemers en de ouders was er nog een afsluitende samenkomt, hierrbij hebben alle coördinatoren de deelnemers een zegen meegegeven.

De coördinatoren hebben ontzettend genoten van alle deelnemers op het VBW! Zij Kijken enorm uit naar de komende projectreizen in de zomer!  

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.