RW122 | Een kleurrijk weerzien

Geplaatst op 29 jul 2022 - 12:26

Of is alleen hoofdleider Erik mee terug gekomen?

Stipt op tijd kwam de bus aan in Utrecht. Maar alleen hoofdleider Erik stapte uit. Gelukkig volgde ook de rest van de groep al snel. Allemaal geheel in stijl met op maat gemaakte broeken en blouses met de leukste printjes. Nadat iedereen zijn familie om de hals was gevlogen was het tijd om ook van elkaar afscheid te nemen. Tot op het festival!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.