RW122 | Hoogste punt bereikt en het einde is in zicht

Geplaatst op 27 jul 2022 - 22:01

De laatste langere update van groep RW122. De groep heeft gisteren afscheid genomen van Rwabashenyi en zit nu in Kigali voor de laatste cultuuruitstapjes. Hierover lees je meer in dit bericht. 

Hoi allemaal,

Afgelopen dagen hebben we het erg druk gehad. De school is inmiddels zo goed als af (zie foto), dus ons werk in Rwabashenyi zit erop.
Maandag zijn we druk bezig geweest met voegen, de bouwplaats netjes maken en Mirthe, Evelieke en Nienke zijn druk bezig geweest met de tekening aan de voorkant van het gebouw.
Tegen het einde van de ochtend ging het dak erop, dat hebben we samen met onze Rwandeze collega's gevierd met een frisdrankje. Het was ontzettend gezellig en de verbondenheid met de Rwandezen was groot.

Gisteren hadden we de overdracht van de school en het kinderfeest, daarna was het echt tijd om afscheid te nemen en richting Kigali te vertrekken. Luid meezingend met 'when I see you again' reden we Rwabashenyi uit.
Bij veel van ons zorgde dat wel voor een paar tranen (of iets meer dan een paar). Afscheid nemen is altijd lastig, maar het is fijn om te weten dat de school in goede handen is en er binnenkort een heleboel kinderen naartoe kunnen om onderwijs te krijgen.

De busreis naar Kigali verliep voorspoedig, behalve het feit dat onze chauffeur in Kigali maar liefst 4 keer is uitgestapt om de weg te vragen naar het hotel. Ach, we hebben in ieder geval veel van de stad kunnen zien. Gelukkig hebben we een topgroep en is iedereen erg flexibel, dus we konden erom lachen en de sfeer bleef er goed in. In het hotel aangekomen bleek de normale wc en douche voor sommige wel een cultuurshock, en ook een normaal bed voelde ineens heel erg luxe. We hebben snel wat gegeten en daarna zijn we op tijd naar bed gegaan, want vanmorgen (woensdag) ging om half 4 de wekker voor de safari! We gaan nog niet te veel verklappen, maar we hebben bijna de hele big five kunnen spotten en sommige dieren zelfs van heel dichtbij.

Donderdag staat er een bezoekje aan het memorial op de planning en daarna gaan we naar de craft market voor onze laatste souveniertjes. En dan is het toch echt tijd om richting huis te vertrekken. Dit zal voor veel van ons best lastig zijn (de meeste hadden nog wel even willen blijven), maar het is ook wel weer fijn om iedereen te zien.
Vrijdag om 10:45 hopen we te arriveren in Utrecht, we houden jullie op de hoogte. We zien jullie dan!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.