RW222 | Goodbye Karambo

Geplaatst op 18 aug 2022 - 14:13

Het lintje is doorgeknipt!

Gisteravond hadden we het goodbye diner met iedereen die mee heeft geholpen. Van bouwvakker, kok, tolk, schoonmaak en bewaker etc. Vele mooie dankwoorden en cadeaus werden gedeeld met elkaar. Het was een fantastische avond met een super positieve vibe. Vandaag was de officiële overdracht. Verschillende bestuurders van deze sector en het district waren aanwezig en verzekerden ons dat ze het project voortzetten. Het was een groot feest, dus er moest ook weer gedanst worden! Eind september is de opening van de school gepland. We zijn nu op weg naar Kigali. Daar gaan we nog o.a. het genocide museum bezoeken. Morgen vliegen we terug naar Nederland!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.