RW222 | We zijn vertrokken uit Brussel

Geplaatst op 20 aug 2022 - 08:35

De groep is veilig in België geland en zit nu in de bus naar Utrecht. Verwacht aankomsttijd is 10.30 uur...

Na een goede vlucht heeft de groep het Europese vasteland bereikt. Met alle koffers zijn ze nu klaar voor het laatste stukje van de reis, de busreis naar Utrecht. Ze verwachten om 10.30 uur in Utrecht aan te komen, een kwartiertje eerder dan gepland en kijken er naar uit om familie en vrienden weer in de armen te sluiten.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.