RW223 | Football 4 Water

Geplaatst op 15 aug 2023 - 17:27

Wie zal de voetbalwedstrijd winnen?

Vandaag is het Football 4 Water programma gelanceerd in Kiyvugiza. De groep heeft op het voetbalveld verteld over het belang van schoon drinkwater, persoonlijke hygiene en hygiene in de keuken om ziekte te voorkomen. Er werd aandachtig geluisterd, maar de lokale jeugd was ook erg bezig met wie de voetbalwedstrijd tussen twee lokale teams zou winnen. Dat team mag het namelijk donderdag opnemen tegen Nederland in de finale! Het werd een spannende pot die uiteindelijk met penalties beslist werd. De Nederlandse groep kan zich opmaken voor een pittige pot voetbal, er zal flink gestreden worden om de felbegeerde cup!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.