RW223 | Onthaald in Wâlterswâld

Geplaatst op 25 aug 2023 - 20:46

Heel Driezum-Wâlterswâld leeft mee met RW223. Dat is duidelijk te merken aan de geweldige ontvangst. RW223 is thuisgekomen!

In Driezum en Wâlterswâld hangt de vlag uit. Bij sommige huizen is de oprit of tuin mooi versierd. Welkom terug, RW223, staat er geschreven. Het is een drukte van belang bij autobedrijf Boersma. Het is de bedoeling dat de bus het erf oprijdt, dus een auto die in de weg staat, wordt even weggesleept en een paar meter verderop netjes weer geparkeerd. Ouders, broers, zussen, grootouders, kinderen, echtgenoten, vrienden staan vol verwachting uit te kijken naar de bus. Nog even...! Onder het genot van koffie, thee en cake duurt het wachten niet lang.

Een luid getoeter is al van verre te horen, nog lang voordat de bus in zicht komt. Spandoeken en ballonnen worden omhoog gehouden. Een gejoel gaat op. Ze zijn er! 34 mensen komen de bus uitgestormd en vallen in de armen van het thuisfront. Een goed weerzien. Joël spreekt woorden van dankbaarheid voor een goede reis, goede samenwerking, een goed verblijf en een veilige thuiskomst. Met een lach en een traan wordt er teruggekeken op een tijd die deze twee dorpen nog lang in de toekomst verbonden zal houden. Na een gebed klinkt het gezongen 'Onze Vader' over het terrein. Er wordt afscheid genomen. De rode tassen en de paarse truien gaan naar huis, bijkomen van de reis.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.