RW223 | Verdieping, Geloof en Voetbal

Geplaatst op 17 aug 2023 - 09:42

Naast hard werken nemen we ook tijd voor onze culturele en geestelijke ontwikkeling. En natuurlijk hoort bij hard werken hard ontspannen: vandaag is het Matchday!

Even een korte newsflash uit Rwanda! De afgelopen dagen hebben we weer veel meegemaakt en hebben we met de groep en onze Rwandeze vrienden stilgestaan bij belangrijke thema's en verhalen. Op dinsdag hebben we gesproken over hoe God altijd Zijn hand naar ons uit blijft steken, ook al zijn we ver van Hem vandaan en hebben we Hem misschien de rug toegekeerd. Een bijzonder levensverhaal bracht dit binnen in onze hoofden en harten. 

Op woensdag hebben onze Rwandeze vrienden van Help A Child en African Evangelistic Enterprise ons het verhaal verteld van de donkerste periode uit de Rwandeze geschiedenis: de genocide van 1994. Hele persoonlijke verhalen over haat, angst, geweld, verdriet maar ook over vrede, verzoening en samen het land opnieuw opbouwen. Het is elke keer indrukkwekkend om te horen hoe Rwanda uit het diepste van het diepste de weg omhoog gevonden heeft.

Vandaag is het #Matchday #RWANED. Hoe goed we het ook met onze mede bouwvakkers kunnen vinden, vanmiddag worden de mouwen opgestroopt voor een mooie pot voetbal! Dat de beste moge winnen! 

Verder gaat de bouw top en genieten we elke dag van het kinderwerk. De tijd vliegt hier in de heuvels van Rusizi, Rwanda.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.