SA119 | Bouwen, bibberen en braaien

Geplaatst op 29 jul 2019 - 11:21

Een bericht aan alle heiten en memmen met een update van een prachtig weekend.

Vrijdagavond steeg de sfeer naar een ongekend hoog niveau: met een lach, soms wat vochtige oogjes en een dankbaar hart hebben we volop genoten van jullie berichtjes. Wat is het fijn om te horen hoe jullie met ons meeleven. Het enige struikelblok: Fries! Sommigen deden hun uiterste best om het Fries voor te lezen, maar werden bijgevallen door gelach. Andere haalde hun hart op, om op dat moment legaal Fries te spreken.
Maar goed, snel door naar onze eerste B: Bouwen. Na een heerlijke vrijdagavond stond het weekend voor de deur. Uitslapen was er alleen niet bij, een bouwdag stond op het programma. Een beetje uitslapen mocht wel: 7 uur in plaats van half 7. Hoewel we konden uitslapen kwam alsnog bijna iedereen te laat bij het ontbijt. Deze dag werkten we ons voor het eerst echt in het zweet. Wat was het warm! Er werd wederom heel wat geverfd, getimmerd, grond getransporteerd en de keerwal gebouwd. Ook werd er nog een nieuwe klus toegevoegd: de muur moest schoongemaakt worden, zwaar werk wanneer de zon op je gezicht brand. Na een lange ochtend werken liep het water ons in  de mond bij het zien van onze lunch: broodje hamburger! En niet zomaar een broodje: een gebraaide hamburger, ei, sla, saus, ui, kaas en een heerlijk vers broodje. Na deze heerlijke maaltijd werden de laatste werkzaamheden afgerond en hebben we ons klaargemaakt voor de jeugdavond. Het werd een indrukwekkende avond met de jongeren uit het dorp.
Na één snikhete zaterdag keken we met elkaar reikhalzend uit naar onze vrije zondag.  Vol enthousiasme werden kerk jurkjes en rokken aangedaan. De temperaturen bleken alleen helaas heel wat kouder dan verwacht dus dat werd Bibberen! Trainingsbroeken en vesten werden snel aangetrokken zodat we om 8u gereed stonden om richting de kerk te gaan. In Knysna bezochten we de Rock Church. Hier hebben we genoten van een mooie kerkdienst en zelfs onze dansskills mogen laten zien met een dans die we hier ook vaak met de kinderen doen.
De rest van de middag stond in het teken van een adembenemend uitzicht, klimmen op rotsen en de Indische Oceaan. Dit leverde natte voeten, schoenen en zelfs een duik in zee op door sommige (bibberen dus). Ook leverde het vele prachtige insta foto’s op en misschien nog wel belangrijker: prachtige ervaringen!
Bij thuiskomst was het tijd voor onze derde B: Braaien. De typische Zuid-Afrikaanse braai (bbq) stond aan en daar werden heerlijke hoender, volstruis en boerenwors gebakken. We genoten allemaal volop van deze heerlijke culturele activiteit. 
Het weekend hebben we afgesloten met een sing in en getuigenissen. Uitgerust en helemaal opgeladen gaan we de nieuwe bouwweek tegemoet. Lets go!


Groetjes vanuit camping Karatara
PS. Iedereen is helemaal gezond!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.