SA119 | Wanneer gaan we terug?

Geplaatst op 11 aug 2019 - 15:59

Eigenlijk waren ze er nog helemaal niet klaar mee, de SA119-deelnemers die vandaag op Schiphol aankwamen.

Bij het betreden van de aankomsthal werd er eerst nog gezongen voor de jarige Inge. Daarna werd er een uitgebreide dans opgevoerd, wat tot veel verbaasde gezichten van andere wachtende familieleden leidde. En tenslotte moest er nog een groepsfoto worden gemaakt. De meest gehoorde vraag: 'wanneer gaan we weer?'

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.