SA122 | Van de Tafelberg naar het vliegtuig

Geplaatst op 5 aug 2022 - 22:44

De laatste dag in Zuid afrika is voorbij... Nu op naar huis. De tijd van gaan is gekomen...

Vanochtend ging onze wekker vroeg! 5:00 uur stonden we op zodat we 7 uur bij de tafelberg stonden. Het was helaas niet droog dus we moesten even wachten. Gelukkig was er een kleine koffiekraampje die ons kon voorzien van lekkere koffie en thee. Om half 9 was het droog en kon de klim beginnen :). Het was zwaar, z’n 700 hoogte meters hebben we afgelegd naar de top! We hebben het gehaald! Van het waanzinnige uitzicht konden we helaas niet van genieten omdat het één en al mist was, maar dat mocht de pret niet drukken. In de middag hebben we met een toeristen bus een rondrit door Kaapstad gemaakt en konden we genieten van al het moois. Aan het einde van de middag hebben we heerlijk gegeten in een restaurant :) Toen was het snel tas inpakken en naar de luchthaven. Na een ementioneel afscheid van Theo en Jinke en de vrijwilligers op de luchthaven gingen wij de poortjes door. Want ja, er is een tijd van komen en een tijd van gaan en de tijd van gaan is nu gekomen…

Wij zijn nu dus ingecheckt en wel en wachten op het vliegtuig. Onze vlucht (KL0598) heeft een half uur vertraging, dus we zullen na verwachting ook iets later op Schiphol aankomen. 

Voor onze ophalers, tot snel :)

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.