SL117 | Bouwen aan verandering in superlatieven

Geplaatst op 17 jul 2017 - 15:56

Hoofdleider Tom doet verslag uit Sierra Leone. Een verhaal met kop en staart. Vissenkop en -staart om precies te zijn. 

Hoofdleider Tom sprak eigenlijk alleen maar in superlatieven. Het gaat supergoed, de groep is erg gezellig. Alles is goed geregeld. Het eten is goed en ze worden verwend. Het meest opvallende is dat deelnemers, die thuis nooit vis eten, in Sierra Leone zelfs vis eten waar de kop en de staart nog aan zitten en die ze zelf nog moeten ontleden en het dan ook nog superlekker vinden! En dat niet één keer maar zelfs al twee keer. Over verandering gesproken!

Zondag heeft de groep een bijzondere kerkdienst meegemaakt waarin dans en muziek een grote plaats hadden en werden er veel indrukken opgedaan. Vandaag zijn ze al vroeg aan de eerste bouwdag begonnen. Door de warmte is dat best een zware klus al miezerde het de eerste twee uurtjes, wat als heel aangenaam werd ervaren. Iedereen is zeer gemotiveerd om het gebouw in twee weken af te krijgen en gaat er vol voor. Er was nog wel even een werkonderbreking van tweeenhalf uur voor de welkomstceremonie compleet met speeches. Daarna konden de werkhandschoenen weer worden aangetrokken.

Dinsdag wordt er ook een begin gemaakt met het kinderprogramma. Alle 'volgers' krijgen de hartelijke groeten uit Sierra Leone.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.