SL118 | Mannen vs Vrouwen

Geplaatst op 20 jul 2018 - 14:16

De spanning tussen de mannen en vrouwen loopt hoog op:) Dat werkt erg goed voor de sfeer en de motivatie!
De bouw vordert enorm snel! En het kinderwerk is inmiddels ook goed van start, nog 1 dag en dan staat er een vol cultuur weekend voor de deur.

Vanuit het hoofdkantoor van CTF een update van de afgelopen dagen!

Op dinsdagavond hebben we genoten van alle groetjes uit Nederland (al waren dat er wel vrij veel:P).
Op woensdagmorgen stonden we weer klaar om van start te gaan! Het ontbijt bestond uit een bakje rijstepap wat lekker gemaakt werd met allerlei zaken... schuddenbuikjes, hagelslag of suiker! Het opstarten is toch altijd wel wat lastig aangezien ons gebouw 's ochtends over het algemeen donker blijft. Toch lukt het ons elke morgen om de wandeling richting de bouw te maken. Na een minuut of 25 komen we dan aan en gaan we heerlijk van start! Op woensdag werd er gemetseld en stonden we zelfs al op steigers, zo hoog zijn we al! Ook zijn de eerste dakspanten gemaakt en werd er hard gewerkt aan al het ijzerwerk. Tussendoor werden we even overvallen door een flinke regenbui, maar gelukkig stopte deze weer. In de morgen was er opnieuw kinderwerk, dit keer met een grotere groep! Maar dat mocht de pret niet drukken. Op woensdagavond had iedereen even de tijd om bij te komen, een goed gesprek te voeren of om lekker vroeg onder de wol te gaan.

Op donderdagmorgen hadden de mannen de eer om zich te bewijzen bij het kinderwerk! Ze vertrokken met alle mannen richting het kinderwerk in plaats van richting de bouw. Daar hielden ze een "mannendag", al namen er toch ook nog steeds wat meiden deel aan het programma. Eerst werd er wat verteld er vervolgens werden er allerlei spellen gespeeld! Een nabij gelegen school had diploma uitreiking oid. dus het aantal kids liep wel op tot boven de 500! Gelukkig hebben wij 9 hele sterke mannen bij die zich er letterlijk en figuurlijk doorheen geslagen hebben:)!
Moe, maar voldaan en vol enthousiasme keerden ze terug naar de bouw.
Op de bouwplaats waren de meiden die ochtend een uitdaging aangegaan. De heren hadden namelijk gewed dat de meiden niet meer dan 2 dakspanten konden bouwen (zij hadden er de dag ervoor 3 in een ochtend gemaakt.) Daar moesten we dus even flink overheen! We legden de aannemer uit wat ons plan was en realiseerden gewoon 3,5 dakspant in 1 ochtend;)! Ondertussen was er ook nog tijd om een ode aan de heren te schrijven, zodat ze bij aankomst op de bouw een warm ontvangst kregen!
Gelukkig creëerden de twee "kampen" na de lunch weer 1 gezamenlijk team om door te werken aan de laatste dakspanten, de bekisting, het ijzerwerk en het laatste metselwerk.
Toen de eerste groep wat natgeregend thuis kwam, stond ze daar nog een leuke verrassing te wachten! De heren hadden in de ochtend namelijk alle linker vrouwenschoenen "verstopt". Toen we dit ontdekten werd er hard op de deur gebonkt en stonden onze heren daar in de regen met alle schoenen in de vorm van een hartje! Ze zijn stiekem best wel lief voor alle dames!
Daarna werd er gedoucht, iets wat in de openlucht met een emmertje gebeurt, en toch wel steeds sneller lijkt te gaan. In de avond werd er gediscussiëerd over verschillende stellingen en vond een ieder zijn eigen klamoebedje weer.

Vandaag is er wederom een groep richting het kinderwerk. Een kleiner groepje is richting Freetown om daar een missende bagage kist op te pikken en de rest is keihard aan het bikkelen op de bouw! Vandaag en maandag wordt er voornamelijk beton gemaakt! Voor de laag boven de ramen en voor de ringbalk!

Na een week hard werken is het tijd voor een gaaf weekend vol cultuur:
Vanavond staat de deelnemers ook een tof avontuur te wachten..... De groep gaat in kleine groepjes overnachten bij de lokale bevolking! Morgenochtend is er alle tijd om de verhalen te delen waarna we in de bus zullen stappen richting een boottocht!
Op Zondagmorgen bezoeken we eerst een kerk, om ons daarna op te maken voor de voetbalwedstrijd van het jaar SL-NL. Deze match schijnt in alle WS projecten nog nooit door de Hollanders gewonnen te zijn dus wellicht kunnen we daar verandering in brengen!!

Warme groet uit een heel mooi en bovenal gezellig Afrika.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.