SL119 | Terug na een nat project

Geplaatst op 9 aug 2019 - 13:49

Na een nat project kwam de groep tot overmaat van ramp ook nog eens aan in een nat Nederland.

Gelukkig kon het de pret van de groep uit Sierra Leone niet drukken en waren er al snel enthousiaste verhalen te horen aan familie, vrienden en kennissen die klaar stonden om de servants in de armen te sluiten. Uit de verhalen was op te maken dat het een hechte groep is geworden. Moe maar voldaan keert iedereen huiswaarts om uit te rusten en na te genieten van een mooi project.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.