SL119 | Feestelijke overdracht

Geplaatst op 6 aug 2019 - 18:58

In Sierra Leone komt het project bijna ten einde...

Vandaag hebben we de feestelijke overdracht gehad. Het was een warme bijeenkomst met veel dankwoorden. De deelnemers hadden zelf een plaquette gemaakt voor op het gebouw. We sloten Ad door Love Shine a Light en een aantal lokale nummers te zingen. Daarna startte het kinderfeest. Ondertussen worden er pannenkoeken gebakken voor vanavond.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.