SL119 | Groeten uit de rimboe

Geplaatst op 25 jul 2019 - 16:52

De groep is gesetteld in de rimboe tussen de palmbomen en geniet volop!

Hoofdleider Bert praat ons telefonisch even bij. De groep zit midden in de rimboe en contact leggen was nogal een uitdaging, maar het is gelukt! Ze zitten in het oerwoud tussen de palmbomen en moeten nogal wennen aan het andere klimaat. Dit houdt in een broeierige warmte, waardoor alle jongeren goed aan zichzelf en elkaar denken door de energie te verdelen. Helaas is het nu ook het regen seizoen in Sierra Leone, wat zorgt voor veel buien en tussendoor zo veel mogelijk proberen te bouwen. Gelukkig zijn er in de groep een aantal fanatiekelingen die samen met de locals gewoon door gaan bouwen in de regen. Ondanks deze regen gaat het dus erg goed met de groep en gaat zelfs de bouw toch aardig snel. De verblijfplaats is dik in orde en ligt op loopafstand van de bouwplaats en daar waar gekookt en gegeten wordt. Het contact met de partner en locals is goed, er wordt goed voor de groep gezorgd. Daar waar de locals één maaltijd per dag krijgen, worden er nu drie maaltijden per dag klaar gemaakt. Veel kip, voldoende eten, dus dat de groep verwend wordt is helaas al duidelijk geworden. Een ander feitje is dat er continue ook een politie agent aanwezig is om de veiligheid te waarborgen. Deze is speciaal voor de groep ingezet en zorgt voor een veilig gevoel tijdens het verblijf.

Het is een gezellige groep die goed om elkaar denkt en aandacht voor elkaar heeft. Deze week is vooral gericht op de bouw en volgende week zal het cultuurprogramma van start gaan. Het kinderwerk is inmiddels ook begonnen. Elke dag worden tussen de 80-150 kinderen door middel van een bel in het dorp bij elkaar gehaald om samen te komen. Er is inmiddels al een spelcircuit gedaan, geknutseld en natuurlijk veel gezongen. Voor de jongeren is het Engels niet altijd vreemd, waardoor de tolk niet altijd nodig is. Ook worden de Engelse liedjes heel snel opgepakt en meegezongen! Afgelopen week zijn er ook al mooie avond programma's geweest, waar mooie verhalen verteld zijn en gesprekken gevoerd. 

SL119 gaat dus goed aldus een zeer tevreden hoofdleider. Komend weekend zullen ze een boottocht gaan maken, maar al deze ervaringen horen we een volgende keer!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.