SL119 | Na regen komt zonneschijn

Geplaatst op 30 jul 2019 - 11:57

Ondanks de regen blijft de groep vol goede moed.

Vrijdag hebben we een mooie bouwdag gehad, er was weinig regen dus we konden de hele dag doorbouwen. Bert heeft de groetjes opgehaald en we hoorden dat het in Nederland 40 graden was. Nog warmer dan hier! 's Avonds hadden we een talentenavond waarbij iedereen achter zijn of haar goede eigenschappen kwam.

Zaterdag mochten we uitslapen tot half 8 en om half 10 stonden er twee busjes klaar om ons naar de boot te brengen. Bij de opstap van de boot trokken we veel bekijks, we werden uitvoerig uitgezwaaid. De boot was een soort grote houten punter waar we met z'n allen met onze oranje zwemvesten in pasten. Na een uurtje varen kwamen we aan in een plaatsje waar vroeger bloeiende rijsthandel was. De gebouwen waren door de oorlog helemaal verwaarloosd. Helaas begon het enorm te regenen, het kwam met bakken uit de hemel. Het was daardoor niet vertrouwd om met de boot weer terug te varen dus werden we weer door de busjes opgehaald. Thuisgekomen trok iedereen direct droge kleren aan.

Op zondag hebben we onze eigen viering georganiseerd en natuurlijk Chris toegezongen voor zijn verjaardag. De Christenen zijn hier in de meerderheid en in de directe omgeving zijn er geen kerkdiensten. Ook vandaag werden we getrakteerd op heel veel regen waardoor 's middags football for water niet door kon gaan. Vanwege de regen moest iedereen zich voor de rest van de dag zelf vermaken. 's Avonds hadden we nog wel een goede avond gesprek over relaties, seks en samenwonen.

Na een regenachtig weekend konden we op maandag weer volop bouwen, het schiet al aardig op. We zijn zelfs al begonnen met het logo. Het cultuurprogramma is ook begonnen deze week. Vier deelnemers zijn naar het ziekenhuis geweest en 's middags is eindelijk football for water ook gestart. En nog steeds overal waar we langs komen worden we door vooral de kinderen met ' apotto, apotto!' (blanke, blanke!) begroet. Het was een mooi weekend. Groetjes van ons allen uit Laminaya!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.